+31 165 31 85 10 info@ttcseppe.nl

private pilot licence

hier leer je ècht vliegen

Opleiding tot private pilot

Velen dromen ervan om een vliegbrevet te halen, of het nu is bedoeld voor hobby of als opstap naar een loopbaan binnen de luchtvaart. Een Private Pilot Licence (PPL) opleiding is daarvoor een goed begin. TTC Seppe biedt een gedegen PPL-opleiding, die wordt verzorgd door zeer ervaren instructeurs met duizenden uren instructie-ervaring en passie voor het vak. Zij begeleiden jou op een heel prettige en ontspannen wijze bij het waarmaken van jouw droom. Bij TTC wordt niet alleen opgeleid voor je brevet, maar leer je ècht vliegen!

algemeen

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De vlieglessen worden gegeven op vliegveld Seppe, ofwel Breda International Airport zoals Seppe officieel bekend staat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Slingsby T67M200 Firefly. Dit toestel is een schitterend vliegtuig met een ‘constant speed prop’. De Slingsby is tevens aerobatic gecertificeerd. 

opleidingstraject

Het minimum aantal wettelijk voorgeschreven vlieguren bedraagt 45, waarvan 10 uur solo. De lessen zijn verdeeld over de volgende fasen. In de eerste fase leer je het vliegtuig kennen en begin je met basis vliegoefeningen. In de tweede en derde fase werk je toe naar je eerste solo-vlucht, een moment om nooit te vergeten! In de vierde en laatste fase maak je kennis met navigeren; het vliegen van A naar B. Een aantal navigatievluchten maak je ook solo. De vierde fase wordt afgesloten met een skill test, onder leiding van een examinator. Als je geslaagd bent, heb je je vliegbrevet en mag je geheel zelfstandig en eventueel met passagiers de hele wereld rondvliegen. Goed om te weten, mocht je besluiten om te beginnen met de PPL-opleiding, dan is het aan te raden om al in het begin een Vliegmedische keuring aan te vragen. Je bent sowieso verplicht om een geldige medische verklaring te hebben voordat je solo gaat vliegen.

vervolg training

Mocht je na het behalen van je PPL brevet behoefte hebben aan het aanscherpen van je skills, dan biedt TTC Seppe gelegenheid om extra training te volgen:
PPL Plus+ cursus, waarbij onze instructeurs je extra vaardigheden bijbrengen. Deze dragen bij aan een groter bewustzijn en veiligheid.
Aerobatic Rating. In deze opleiding maak je aan de hand van onze officiële syllabus kennis met diverse aerobatic figuren, waaronder loopings, rolls en spins. Na toetsing door een examinator, mag je solo de geleerde aerobatics in de praktijk beoefenen. Deze lessen worden gegeven op de Slingsby T-67M200 Firefly, een fully aerobatic vliegtuig.
Formatie vliegen. Niet alleen leuk om te doen, maar formatie vliegen vergroot ook de beheersing van het vliegtuig.

Contact

Telefoon +31 165 31 85 10‬

Mail naar TTC Seppe

Breda International Airport
Bredasebaan 8
4744 RZ Bosschenhoofd

@ 2024 TTC Seppe

privacyverklaring