+31 165 31 85 10 info@ttcseppe.nl

aerobatic rating

voel je één met je vliegtuig

easa aerobatic rating (fcl.800)

Het vliegen van aerobatics klinkt voor vele (sport)vliegers als een onmogelijke opgave. Supergaaf, dat wel, maar veel te moeilijk en alleen weggelegd voor een enkeling.
Met goede begeleiding echter blijkt dat het helemaal niet zo’n onmogelijke opgave is. Iedere vlieger kan aerobatic figuren leren vliegen. Van een looping tot een barrel roll en alles wat daar tussen zit. Tijdens de aerobatic training leer je het ‘gomrandje van de envelop’ kennen. Het verhoogt je skillset als vlieger en geeft daarom meer zelfvertrouwen. Je leert, dat stalls mogelijk zijn in vele andere situaties dan tot nu toe bekend. Daarbij leer je ook om weer veilig uit onvoorziene situaties te komen. Na het behalen van je aerobatic rating mag je solo, maar ook eventueel met een passagier je aerobatic figuren vliegen en dat geeft een extra kick!

instructie

Bij TTC wordt aerobatic training gegeven door zeer ervaren (oud) luchtmacht vliegers. Zij hebben het vliegen van aerobatics met de paplepel ingegoten gekregen en zijn zeer gemotiveerd hun ervaring te delen en jou op een hoger niveau je tillen!
Mocht je twijfelen of aerobatics vliegen iets voor je is? Neem dan een proefles. Je hebt dan voor jezelf een idee of je het leuk vindt. Tegelijkertijd kan je instructeur je vertellen of je je aerobatic rating binnen een redelijke termijn kunt halen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om af en toe met een instructeur samen aerobatics te vliegen. Kies de optie, die het best bij jou past!

vliegtuig

Voor de aerobatic rating training wordt de Slingsby T-67M 200 Firefly gebruikt. Dit is een tweepersoons side-by-side toestel gemaakt van kunststof versterkte glasvezels en is zodanig sterk geconstrueerd dat hij tot +6G en -3G belast mag worden. Het toestel beschikt over een 200 PK motor, waarvan het olie- en brandstofsysteem dusdanig zijn ontworpen, dat de motor blijft functioneren tijdens negatieve G-krachten, onder andere bij inverted vliegen. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij TTC Seppe, daarom wordt tijdens vluchten met de Slingsby een parachute gedragen. Uiteraard niet met de bedoeling om deze daadwerkelijk te gebruiken 😉

Contact

Telefoon +31 165 31 85 10‬

Mail naar TTC Seppe

Breda International Airport
Bredasebaan 8
4744 RZ Bosschenhoofd

@ 2024 TTC Seppe

privacyverklaring