+31 165 31 85 10 info@ttcseppe.nl

spin training

hier leer je ook een spin te voorkómen

spin training

Het beoefenen van spins is leerzaam, leuk en uitdagend. In het kader van veilig vliegen is het nòg belangrijker om te leren hoe je juist niet in een spin terecht komt. Bij TTC worden de fijne kneepjes van het herkennen en voorkomen van spins onderricht. Onze vlieginstructeurs hebben allemaal bij de Koninklijke Luchtmacht gevlogen en hebben veel ervaring met aerobatics en als onderdeel daarvan spins. Zij willen jou graag leren om je skillset als vlieger te vergroten door samen met jou het ‘gomrandje van de envelop’ te verkennen. Je leert alle fases van stalls en spins. De bedoeling hiervan is om te voorkomen dat je ooit onbedoeld in een spin terecht komt. Mocht het je echter toch een keer overkomen, dan heb je ook geleerd om te herstellen uit deze situatie.

voor wie is onze spin training bedoeld?

Houders LAPL, PPL, CPL

Voor sommige opleidingen is het verplicht om spin training te ondergaan. Ook voor houders van een geldig vliegbrevet heeft een spin training een absolute toegevoegde waarde. Behalve dat het goed is om te leren hoe te herstellen van een spin, is het juist belangrijk om te leren hoe een spin te voorkomen!

Kandidaten FI Course

Één van de voorgeschreven onderdelen van de Flight Instructor Course is het ondergaan van spin training. De kandidaat wordt hierbij getraind in het onderkennen van stall- en spin symptomen, spin entry en spin herstel technieken.

vliegtuig

Voor de aerobatic rating training wordt de Slingsby T-67M 200 Firefly gebruikt. Dit is een tweepersoons side-by-side toestel gemaakt van kunststof versterkte glasvezels en is zodanig sterk geconstrueerd dat hij tot +6G en -3G belast mag worden. Het toestel beschikt over een 200 PK motor, waarvan het olie- en brandstofsysteem dusdanig zijn ontworpen, dat de motor blijft functioneren tijdens negatieve G-krachten, onder andere bij inverted vliegen. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij TTC Seppe, daarom wordt tijdens vluchten met de Slingsby een parachute gedragen. Uiteraard niet met de bedoeling om deze daadwerkelijk te gebruiken 😉

Contact

Telefoon +31 165 31 85 10‬

Mail naar TTC Seppe

Breda International Airport
Bredasebaan 8
4744 RZ Bosschenhoofd

@ 2024 TTC Seppe

privacyverklaring